Trafikte dikkatinizin dağılmaması için neler yapabilirsiniz? Dikkat Dağılmaması için 5 tavsiye



Trafikte dikkatinizin dağılmaması için neler yapabilirsiniz, dikkat dağınıklığı engelleme yolları

O istasyondaki gaz ne kadar? Bu cadde işareti ne diyor? Şu kenardan geçen bayan ne kadar hoş ! 
Yolların, sürüş esnasında kendine özgü dikkati dağıttığı yerler vardır ve sürmeye devam ettikçe farklı dikkat dağıtan unsur eklenir. Yapılan araştırmalara göre kazalarda özellikle genç sürücüler için ana kaza faktörü dikkati dağılmış bir sürücüdür. Ellerinizin direksiyonda kalmasını ve gözlerinizin ve zihninizin yolda kalmasını sağlamak için bir sonraki sürüşünüzde bu güvenlik ipuçlarını kullanın.

Gözden uzak olan gönülden de uzak olur

Sürüş esnasında dikkati dağıtabilecek objeleri ve nesneleri sizden uzaklaştırın. Müziğin çok dinlendirici veya çok akıcı olması da , zihninizi yoldan uzaklaştıracak şekilde dağıtmaya neden olabilir. Yolda müzik dinleme iyidir ancak akıllıca müzik seçimi yapmak lazım, yalnızca arka plan sesi olarak sunulması gerektiği unutmayın. Asıl odak ana yol.

Hararetli bir kavga veya tartışmadan sonra, veya stresli veya hasta olduğunuzda araç kullanmak tehlikelidir. İster bir yolcuyla veya telefonla biriyle uğraşsanız da, hareketli bir araç, sizi sürüşünüzden zihinsel, fiziksel veya duygusal olarak rahatsız edecek önemli konuları ele alacak yer değildir. Evinize gelene kadar bekleyin - ya da eldeki sorunun acilen dikkat edilmesi gerekiyorsa, yolu güvenli bir yere çekin.

Çoğu sürücü itiraf etmekte tereddüt etse de, direksiyonunun arkasında telefonlarını çok kolay kullanıyorlardı. En basit çözüm, arabayı çalıştırmadan önce zil sesini kapatmak veya indirmek, kısa uyarıları azaltmak veya azaltmak ve / veya cep telefonunu torpido gözünde veya konsolda bırakmaktır. Araba sürerken telefonunuzdan ayrılmakta zorlanıyorsanız, tekerleğin arkasındayken mesajlaşmasını veya mesajlaşmasını engelleyen veya teşvik eden birçok uygulamadan birini indirin. Hem iOS hem de Android için kullanılabilir olan güvenli sürüş uygulamaları, aramaları ve metinleri engellemek, güvenli bir şekilde araç kullandığınız milleri izlemek, dikkat dağıtılmış sürüş tespit edildiğinde ebeveyn bildirimlerini göndermek; Dağılmadan sürüşü bile ödüllendirebilirler.

Yola Tam Tekmil Çıkın

Bakım ve yemek yeme alışkanlığı evde yapılmalı ve sürüş esnasında değil, bu dikkat dağıtıcı yerler oldukça yaygındır. Buna göre yolculuğunuzu planlayın, kendinize makyaj yapmaya, tıraş etmeye, giyinecek veya arabanıza binmeden önce yemeye yetecek kadar zaman verin. Kolaylık sağlamak için arabanıza damat malzemeleri koymayınız; araçta kesinlikle yemek yemeniz gerekiyorsa (örneğin bir arabayla sipariş verdikten sonra) kenara çekin ve yemeğinizden keyif almak için  güvenli bir yere park edin. 

Yolcularınıza iş verin

Aracınıza yolcu aldığınızda onlara görevler verin. Klimayla müzikle navigasyonla hatta ve hatta cep telefonunuzda yolcular ilgilensinler , siz sadece yola odaklanın.


Aktif bir yolcu olun

Şoför değil de yolcu olursanız, şoförünüzün dikkati dağılırsa onunla konuşun. Aslında hayatınızı sürücünün ellerine veriyorsunuz, bu nedenle birileri dikkatini dağıttığında ve emniyetinizi tehlikeye atarsa ​​bir şey söylemekten çekinmeyin. Bİr üstteki maddede yazanları yolcu olarak siz üstlenin, klimayı siz dengeleyin, navigasyonu siz takip edin, sürücünün telefonuna gelen mesaj ve çağrılara müsait değilim yoldayım diye yanıt verin.

Gençleri Kontrol Edin

Telefon kullanımını ve genel sürüş alışkanlıklarını izlemenize izin veren sistemleri kurarak genç sürücüler kontrolsüz bırakmayın. Bir uygulamayla veya web sitesi ile birleştirilen eklenti bir cihazla genç çocuğunuzu izleyin. Ebeveynler telefon kullanımını, önceden ayarlanmış hız limitlerini engelleyebilir ve sürücüler hız veriyor, fazla fren yapıyor veya sınırları aştığında uyarı alıyor olabilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AYNA MAHRUTİ - DOĞAN - KARTAL - ŞAHİN - 10/41

Hangi motor yağı seçmeliyiz? Motor Yağı Seçimi

ORİJİNAL TORPİDO TOFAŞ DOĞAN KARTAL ŞAHİN SLX GÖĞÜS ÜSTTEN AÇILAN