Aile Arabaları En iyi 8 Aile Arabası Detaylı İnceleme

En iyi 8 Aile Arabası 



Aile arabaları için genel beklenti iç hacminin geniş olması, aracın rahat olması, bagaj hacminin yüksek olması , çocuk koltuğu bağlantı yerlerinin olması, düşük yakıt tüketimi ve gelişmiş güvenlik özellikleri olması yönündedir. Aileler için en iyi arabaları sizler için araştırdık. İşte en iyi 8 aile arabası ve detaylı özellikleri :


1) Renault Grand Scenic 







Bir otomobilden daha fazlasını istiyorsanız,  konfor ve tasarımın bir arada bulunması oldukça önemlidir. Kişisel seyahatleriniz ya da aileniz ile yapacağınız seyahatlerde kendinizi güvende hissetmelisiniz. Aileniz için en uygun otomobili seçmek gerçekten de zordur. Seçeceğiniz otomobil, bütün aile bireylerine net bir şekilde hitap etmelidir. Estetik, konfor ve güvenin birarada bulunacağı bir otomobil arıyorsanız, Renault Grand Scenic sizlerin isteklerinizi karşılamak için üretilmiş bir otomobildir.

Renault Grand Scenic’e Genel Bakış

Otomobilin,  geri dönüş kamerası ve yokuş kalkış desteği sizler için büyük bir kullanım rahatlığı sağlamaktadır. Yeni TFT gösterge paneli ile hız kontrolünüzü çok daha rahat sağlayabilirsiniz. Şerit takip sistemi ile güvenliğin ön plana çıktığı Renault Grand Scenic, artık sizlere eskiye göre daha güvenli bir sürüş keyfi yaşatacaktır.

Aracın Göze Çarpan Özelliklerine Detaylı Bakalım

Renault’un yeni nesil otomobillerin de  güvenlik artık hep ön plandadır.  Renault Grand Scenic, sürücüye hissettirdiği güvenlik özellikleriyle, sıradışı bir otomobil olarak akıllara kazınmıştır.




Şerit takip sistemi ile artık aracınızda güvenle mesafeler katedebilirsiniz. Şerit takip sistemi ile gelen, şerit takip asistanı sizler için bir kopilot özelliği sunmaktadır. İstemsiz yere vermiş olduğunuz sinyallerde ya da sinyal vermeden şerit değiştirmek istediğinizde, asistanınız size sesli ve görüntülü bir uyarı gönderir. Ayrıca şerit değiştireceğiniz zaman artık otomobiliniz sizin için otomatik sinyal verecektir.

Geri Görüş Kamerası



Artık aracınızı park ederken oluşan kazaların da ciddi anlamda önüne geçmiş olacaksınız. Geri görüş kamerası ile aracınızın arkasını görebilecek aynı zamanda da diresiyonunuzun hakimiyetine göre, aracınızın ne yöne gideceği size sesli ve görüntülü bildirilecektir.

Yeni Nesil Teflon Koltuklar



Otomobilinizin koltukları artık yıpranmayacak. Renault Grand Scenic ile artık yeni bir teknolojiyle daha karşılaşıyoruz. İlk olarak Renault Grand Scenic’ de kullanılan teflon teknolojisi ile artık koltuklarınız kolay yıpranmayacak ve temizlenmesi kolaylaşacaktır. Koltuklar, görünümünü üç sene boyunca muhafaza edecektir.

Geniş Bagaj Havuzu



Otomobiller de karşılaşılan en büyük sorunlardan birisi de bagajların küçük ve kullanışsız olmasıdır. Renault Grand Scenic, sizler için bu sorunu ortadan kaldırmıştır. Geniş bagaj hacmi ile artık daha büyük bir bagaja sahip olacaksınız. Üstelik köpük bagaj havuzu sayesinde, eşyalarınız kaymayacak ve bagajın temizliği sizler için çile olmaktan çıkacaktır.

Yokuş Kalkış Desteği

Yokuş kalkış desteği ile artık dik yokuşlar sizlere eziyet vermeyecektir. Yokuşlarda, Renault sizlere güvenilir bir kalkış sistemi sağlamaktadır.

Otomatik Uzun-Kısa Far Sistemi

Gözünüzü alan otomobil ışıkları ve sokak aydınlatma ışıklarını algılayarak sizler için otomatik far geçişi sağlamaktadır. Kısa far ve uzun far geçişinin otomatik olması, hem sizler için hem de diğer sürücüler için güvenli bir hale getirilmiştir.

Renault Grand Scenic’in İç Görünümü

Otomobil 7 kişilik olmasına rağmen, nadir ve kibar bir iç tasarıma sahiptir. Otomobilde maksimum yer avantajı sağlayabilmek için, iç tasarım özenle yapılmıştır. Sizler için en konforlu seyahati sağlamak amacıyla, aracın içi özel dizayn edilmiştir. Koltuklarda kullanılan teflon teknoloji ile artık koltuklarınız yıpranmayarak yeni görüntüsünü muhafaza edecektir. Aracın ön cam sütunları daha geniş açı ile yerleştirilerek sizler için görüş mesafesini artırmıştır. Ön ve ikinci sıradaki koltukların yatırabilir olması, sizlerin daha çok alan açabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Üçüncü sıra koltukların katlanması bagaj hacmini oldukça büyütmektedir. Renault Grand Scenic ile bagaj ve yük taşıma sıkıntısı çekmeyeceksiniz. Araç içi multimedya sistemi her zamankinden daha kaliteli şekilde sizlere sunulmaktadır.

Renault Grand Scenic’in Dış Tasarımı

Aracın yeni dış tasarımı ile artık gözler Renault Grand Scenic’in üzerindedir. Aracın dış tasarımda kullanılan krom ve siyah kaplamalara artık daha çok yer verilmiş. Aracın ön tamponununa uygulanan, krom kaplama detayları araca yeni bir tarz sağlarken yeni LED ışıklar otomobile sportif bir hava katmıştır. Krom ve siyah kaplamalar, aracın yan hatlarında da dikat çekmektedir. Araca keskinlik katan krom ve siyah kaplamalar, arka uzun farlar ile birleşmiştir. Farların arkaya doğru uzanması, aracı estetik açıdan daha hoş bir görünüme kavuşturmuştur. Renault Grand Scenic, yapmış olduğu keskin hat değişimleri ile araca yeni bir görünüş katarak, müşterilerinin beğenisine sunmuştur. Renault Scenic Jant kapağı 

2) Fiat 500L Living



Fiat ailesinin yeni aile arabası olan Fiat 500L Living’in, aile arabası olması artı bir avantaj olarak sunulurken, Fiat 500L Living’in teknik özellikleri ve tasarımı göz kamaştırıyor.

Ayrıca  Fiat 500L Living, 1.3 16v Multijet 85 beygir ve 1.6 16v Multijet 120 beygir olarak iki model sunmaktadır. İki Fiat, karşılaştırıldığında ise 85 beygir olan modelin, şanzımanı 5 ileri yarı otomatik, performansı 0-100km/s 16.5 saniyede ulaşan aracın, maksimum hızı 165km/s dir. Bagaj hacmi 416lt olan aracın ikili koltuk sistemine geçilince 1590lt olmaktadır. Boş ağırlığı ise 1310kg dır. Diğer 120 beygir olan modelini incelemek gerekirse, 6 ileri manuel, performansı ise 0-100km/s 10.9 saniyeye ulaşan aracın maksimum hızı 189km/s dir.. Bagaj hacmi 416lt olan aracın ikili koltuk sistemine geçince bagaj hacmi 1590′a kadar çıkan aracın kullanımı ve tasarımı özel yapılmış olan Fiat 500L Living tam bir aile arabasıdır.



Otomobilin 8 farklı dış rengi ve 4 farklı döşemesi ile alıcıya bol seçenek sunulmaktadır. 3′lü koltuk sırası seçeneği ile otomobil alırken ilk sıraya geçebilecek olan Fiat 500L Living, ayrıca alıcıya rahat ve konforu da bir arada sunmaktadır. Yokuş kalkış desteği ve devrilmeyi önleyici sistemi bulunan otomobilde ayrıca tork kontrolüde bulunmaktadır.

Fiat 500L Living, 435 cm uzunluğu, 178 cm genişliği ve 167 cm yüksekliğinin yanı sıra, ölçüleri ile şehir içinde de pratik bir kullanım sağlıyor. Ayrıca alıcılar,  16 ve 17 inçten oluşan, 15 değişik çelik veya alaşımlı jant, 11 ayrı çift renk ve 19 gövde rengi seçeneğiyle, toplamda 282 farklı seçenekler arasında kendisine uygun bir araç tasarlayabiliyor. Fiat 500L Living, bir MPV’nin çok yönlülüğüne ve ferahlığına sahip olan bir araçtır. Düşük emisyon değeri ile de çevreye daha az zarar verir.

Aracın, teknik özellikleri kadar harika olan diğer bir özelliği ise içinin genişliği ve konforudur. Fiat 500L Living, uzunluğu 435 cm, yüksekliği 167 cm ve genişliği 178 cm olan ve geniş aileler için tasarlanmış, 7 koltuklu ve tasarım harikası bu otomobil, araç almayı düşünenlerin kolayca tercih edebileceği bir araçtır. Aracın içerisinde, ön konsola ek, 5 inç dokunmatik ekranı bulunan U-Connect sistemi ve bluetooth, geri görüş kamerası ile birlikte bir de navigasyon ve süper bir ses sistemi sunuluyor. Turbo motorunun yanı sıra, 3 koltuk sırası ile Fiat 500L Living, tüm sıra dışı özellikleri ile Türkiye’de 69.900 TL’den başlayan başlangıç fiyatı ile yerini almış bulunuyor.

3) Toyota Verso




Her insanın zevk anlayışı farklıdır. Zevk anlayışının yanında konfor anlayışı da farklılık göstermektedir. İnsanlar kullandıkları eşyalarda, kıyafetlerde vb. seçeneklerde zevklerini ortaya koyarlar. Otomobil seçmek de bir zevk meselesidir.  Yani sizin seçtiğiniz otomobil sizin zevkinizi ortaya koyacaktır. Ancak aile otomobili seçerken otomobiliniz sadece sizin zevkinizin izlerini taşımamaktadır. Çünkü bu araç ailece kullanacağınız bir araç olacaktır. Doğal olarak tüm aile fertlerinin konforu ve zevki düşünülmek zorundadır. Şimdi sizlere ailece rahatlıkla kullanabileceğiniz Toyota Verso’yu tanıtmak istiyoruz.

İlk bakışta Toyota verso…

Araca ilk baktığınızda sizi toyota markasının izleri karşılamaktadır. Araç toyota markasının elinden çıktığı aşikârdır. Eşsiz tasarımı ve iç dekorasyonu ile sizde ve ailenizde lükslük hissiyatı oluşmasını sağlamaktadır. Eşsiz tasarımının yanında oldukça güvenlikli bir donanıma sahip olan Toyota Verso ailenizin güven testinden de başarılı bir şekilde geçecektir. Özellikle aracı kullanacak olan aile ferdi Toyota Verso’nun en belirgin özellikleri arasında olan sürekli dinamik sürüş keyfini yaşayacaktır. Araç da konfor unsuru sadece sürücü için değil diğer aile fertleri içinde düşünülmüştür. Toyota Verso toplam 7 koltuğa sahiptir. Bu özeliği ile ailece rahatlıkla uzun yolculuklar yapabilirsiniz.



Adım adım Toyota Verso…

Toyota Verso sadece ilk bakışla anlaşılabilecek bir araç değildir. Bu aracı anlaya bilmek ve sefasını sürmek için uzun süre kullanmanız gerekmektedir. Kullandıkça yeni özellikleri keşfedecek, yeni özellikleri keşfettikçe de memnuniyetinizi dile getireceksiniz. Ancak araca sahip olabilmeniz içinde bilmeniz gereken birkaç özelliği bilmeniz gerekmektedir. Şimdi sizlere adım adım Toyota Versa’dan bahsetmek isteriz.

Dış tasarım

Aracın dış tasarımı spor bir araç olduğunun ipuçlarını vermektedir. Aracın önünde bulunan ızgara Toyota markasının izlerini taşıyan noktalardan biridir. Aracın kanat şekline andıran ön ve arka farları adeta Toyota Verso’nun eşsiz hızını hatırlatmaktadır. Aracın yan alt kısmında yer alan aerodinamik çizgiler aracın tasarlanırken hızlı trenden ilham alındığının kanıtıdır. Araç da genel olarak spor ancak sakin bir hava sezilmektedir. Bu iki unsurun birleştiği nadir araçlardan biride Toyota Verso’dur.

İç tasarım



Aracın kapısını açtığınızda gözünüze ilk çarpan özellik aracın döşemesi olacaktır. Döşeme rengi gri ve kumaşı özel bir kumaştır. Döşemenin gri olması sizler için oldukça avantajlıdır. Bir aile otomobilde genel sorunlardan biri de çocukların yiyecek ve içecekle araca binmeleri ve doğal olarak aile aracının diğer araçlara oranla çok daha fazla kirlenmesidir. Ancak döşemenin gri olması sizi ve ailenizi memnun edecektir. Gri renk ev hanımlarının tabiri ile kir götürür bir renktir. Aracın döşemesinin ardından gözünüze çarpan özellikler cam tavan olmasıdır. Aracın cam tavan olması sizin ve ailenizin içini ferahlatacaktır. Araca binseniz dahi dış dünya ile bağınız kesilmeyecek ve gökyüzü ile beraber seyahat edebileceksiniz. Toyota Verso’nun bu özelliklere sahip olması görenlere şahsi üretilmiş araç hissi uyandırmaktadır.

Toyota Verso sadece aile otomobili mi?

Toyota Verso daha öncede dediğimiz gibi toplam 7 koltuktan oluşmaktadır. Bu koltuk sayısı sizin ve ailenizin konforu için yeterlidir. Ancak bu aracı başka amaçla kullanmak istediğinizde olumlu sonuçlar alacak mısınız? Öncelikle hemen bu soruna el atmak isteriz. Toyota Verso’nun arka koltukları katlanabilir ve size tamamen boş bir alan oluşturabilir. Şayet aracınızla aile fertleri dışında seyahat etmek ister ve bu seyahatte bir takım eşya, obje vb. nesneler taşımak isterseniz tek yapmanız gereken arka koltukları öne doğru yatırmak olacaktır.

Sırlarınızı saklayan Toyota Verso…

Toyota Verso’nun seveceğiniz özelliklerinden biride tabiri caizse sizin sırlarınızı saklayabileceği birçok gizli bölmesi bulunmasıdır. Bu gizli bölmeler aracın iç kısmının belli noktalarında bulunmaktadır. En bilinen bölgesi ise torpido gözüdür. Bu bölmeye genellikle hemen ulaşım sağlayabileceğiniz ve sık kullandığınız eşyalarınızı koymanızı tavsiye ederiz. Selpak, araç şarj aleti, tablet pc vb. eşyalarınızı koymanız mümkündür.




Özgür düşüncede sınır tanımıyor.

Toyota Verso ön tarafta 7 inc ik ekrana sahip elektronik bir cihaza sahiptir. Bu cihaz sayesinde isteğe bağlı olarak bagaj kısmına yerleştirilen kamera yardımıyla aracın arka ksımını 7 inclik ekrandan görebilir ve çok daha rahat park edebilirsiniz. Ayrıca bu ekran sayesinde çağrılarınıza cevap verebilir, istediğiniz müziği istediğiniz cihazdan dinleyebilirsiniz. Bu tip düşüncelerde sınır tanımayan Toyota Verso her zaman fikirlerinize zemin olacak bir donanıma sahiptir.

Yakıtta cebizi yakmayan Toyota Verso…

Toyota Verso  yakıt konusunda oldukça avantajlı bir sisteme sahiptir. Bu sistem ‘’start&stop sistemi’’dir. Bu sistem sayesinde şehir içerisinde oldukça tasarruflu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Çünkü bu sisteme sahip olan Toyota Verso siz kırmızı ışıkta dururken yahut bir nedenden ötürü beklemeniz gerektiğinde vites boştaysa araç duruyor. Debriyaja bastığınızda tekrar çalışmaya başlıyor. Böylelikle size büyük ölçüde tasarruf yaptırmaktadır.

4) Mazda 5



Benzerlerinden farklı özelliklere sahip olan Mazda5, dinamik bir gövde stiline sahiptir. Aracın öncü sürgülü kapıları, kullanıcılara kolay bir erişimin yanı sıra yükleme kolaylığı sağlar.

Üstelik aracın kapıları uzaktan kumanda kullanılarak veya tek bir dokunuş ile açılma özelliğine sahiptir. Mazda’nın yenilikleri arasında bulunan Karakuri Koltuk Sistemi ise bu aracı 7 koltuklu aile arabaları arasından tercih etmek için makul bir sebep olabilir. Bu araç sizlere düşük yakıt tüketimi sunmasının yanı sıra çevik ve hassas bir sürüş deneyimi sunar. Tüm bunlara ilaveten yüksek performansı ile de rakiplerini kıskandırır.




Dinamik Bir Gövde Stili



Bir aracın gövde stili alıcılarının dikkatini çeken ilk şeyler arasındadır. Aracın dış kısmı suyun ve rüzgarın dalgalanışından esinlenerek tasarlanmıştır. Bu sayede araç, hareket etmediği zamanlarda dahi görenlerde hareket izlenimini uyandırır. Yani bu özelliği aracı, geleneksel tasarımlardan bir hayli uzakta tutmaktadır. Bu şık tasarım otomobile sadece görsellik kazandırmaz. Aynı zamanda araçta yakıt tasarrufu ve ve stabil bir sürüş yapılmasına belli oranda katkı sağlar. Yani araca kazandırılan görsellik aynı zamanda işlevsel bir görev de görmektedir.

Hassas Bir Yol Tutuş İle Sürüş Keyfi

Araçta kullanıcılar için keyifli bir sürüş hedeflenmiştir. Araca çok güçlü bir motor konularak bu istek gerçekleştirilebilirdi. Ancak öyle yapılmamış. Direksiyonu, şasiyi ve süspansiyonu ile hareket ederek daha hassas bir yol tutuş ve çevik bir sürüş performansı yakalanmış. Bu özelliklerin yanı sıra araçta bulanan aerodinamik özellikler sayesinde araç yüksek hızlarda dahi güven verici bir stabilite duygusu veriyor.



Aynı zamanda düşük bir yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları elde ediliyor. Tüm bunların yanı sıra üstün aerodinamik sizlere sessiz bir kabin de sunuyor. Yani birçok aracın ortak sıkıntısı olan içeriye ses alma problemi, belli bir oranda engellenmiş bulunmaktadır.

Güvenlik

Mazda5’te bulunan çeşitli güvenlik önlemleri vardır. Bu önlemler alınırken son teknolojik yenilikler uygulanmıştır. Bu nedenle Mazda5’te aktif otomobil güvenlik özellikleri vardır. Bunlara ek olarak çarpışma anında da sizi ve ailenizi korumaya yardımcı olacak pasif güvenlik önlemleri vardır. Bu sayede Mazda5 sizi hem içten hem de dıştan korumayı hedef edinmiştir. Aracın aktif güvenlik özellikleri bulunduğunu bildirmiştik. İşte bu özelliklerinden birisi olan Acil Durum Sinyal Sistemi uyarıcı ve koruyucu bir görev yapmaktadır.

Bu özellik ani bir fren yapmanız durumunda tehlike lambalarının yanıp sönmesini sağlar. Ayrıca dar alanlarda manevra yapmak istediğinizde devreye giren araç park sensörleri mevcuttur. Pasif güvenlik önlemeleri arasında ise çocuk koltukları içi ISOFIX sabitleme noktaları bulunur. Ayrıca araçta tam olarak 10 adet hava yastığı mevcuttur.



Yakıt Tüketimi

Araçtaki tasarım yenilikleri, verimli aerodinamik özellikler ve gelişmiş motor teknikleri, bu araca ciddi anlamda yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Bu anlamda 1,6 dize motor 100 km’ ortalama olarak sadece 5,2 litre kadar yakıt tüketmektedir. Yani bu miktar, 7 koltuklu bir araç için harika bir rakamdır.

5) Opel Zafira Tourer





Aile otomobili seçmek çok zordur. Çünkü kişisel bir araç alırken sadece kendi zevklerinizi ve ihtiyaçlarınızı düşünerek araç seçebilirsiniz. Ancak aileniz ile birlikte seyahat edebileceğiniz bir araç almayı düşünüyorsanız, işiniz hiç de kolay değildir.



Çünkü bu araç, ailenizin bütün fertlerine hitap etmelidir. Bu nedenle alacağınız aile otomobili çok fonksiyonel bir yapıya sahip olmalıdır. İşte gerçekten de saymakla bitiremeyeceğimiz fonksiyonel özelliklere sahip bir araç Opel Zafira Tourer…




Araca Genel Bir Göz Atalım!

Bu aracı oluşturanlar, yüksek hızlı trenlerden ilham aldıklarını söylüyorlar. Opel’in kendine has ayrıntılarına ve dokunuşlarına sahip olan Zafira, tam 7 koltuğuyla rakiplerine hiç şans tanımıyor. En göze çarpan başlıkları ise şunlardır.

Etkileyici özel bir tasarım (Tüm araçların olmazsa olmazlarındandır)
Keyifli ve çok fonksiyonel seyahat özellikleri
Geliştirilmiş güvenlik önlemleri
Sürekli dinamik sürüş
Verimli ve hijyenik



 Gelin Şimdi de Aracı Detaylı İnceleyelim

Aile otomobili incelerken asla gözden kaçırılmaması gereken temel özelliklerin yanında bir detay özellikler vardır. Zafira, bu özellikleri birleştiren harika bir araçtır.

Tarzıyla Ayrıcalık Oluşturuyor

Dış Tasarım

Aracın bumerang şekilli ön farları, kanat şekilli gündüz farları, etkileyici ızgarası ve ön camın göze çarpan derinliği, aracın sportif özelliklerine katkı sağlıyor. Aracın yan kısımlarında bulunan aerodinamik çiziler, ilham alındığı yüksek hızlı trenleri anımsatıyor. Aracın ön kısmındaki kanat şekilli ön farlar, arka kısma da yansıtılmış ve tüm bu özellikler araca, pürüzsüz ve sakin bir etki sağlıyor.

İç Tasarım



Aracın yumuşak bir dokunuşa sahip malzemeler ile döşenmiş olması ve gözü okşayan bir renk tercih edilmiş olması son derece akıllı bir seçim olmuş. Araç; görenlerde, özel bir tasarıma sahip olduğu izlenimini uyandırıyor.

Özellikle uzun seyahatlerde sahiplerine ekstra konforu verebilmek için ön göğüs tüm araç ile bir bütünlük havası oluşturuyor. Aracın cam bir tavana sahip olmasıyla gökyüzüyle barışık bir seyahat ediyorsunuz.



Çok Yönlü Özellikleri

Aile otomobili sadece seyahat edilen bir vasıta mı, yoksa boş zaman alanı veya mobil ofis gibi bir yaşam alanı mı? Zafira, size bu özellikleri de sunuyor.

Birbirinden Farklı 31 Saklama Alanı

Bir yaşam alanı olan Zafira, muhteşem tasarımıyla sahiplerine farklı alanlar açıyor. İşte bunlardan bazıları;

Üçüncü sıra koltuklar için kol dayama yeri mevcuttur.
Tüm arka koltuklar baş yaslama yerlerini çıkarmadan katlanabiliyor.
Üç bireysel ikinci sırada bulunan koltuk, daha fazla bacak mesafesi ve aracın bagaj yeri birbirinden bağımsız hareket edebiliyor.

Akıllı Koltuklara Sahip, Bir Araç



Tüm arka koltuklar yere katlanarak düz bir alan açar.
Aracın ikinci kısmı tamamen birbirinden bağımsız olarak hareket edebilir ve katlanabilir.
Her biri 21 cm kadar ister öne ister geriye hareket ettirebilir. Yani ekstra kullanılabilir, mesafeler mevcuttur.

İç Tasarımdaki Disiplin

Aracın iç kısmında birçok kişisel eşyanız için tasarlanmış saklama yerleri mevcuttur.

Güneş gözlükleri
Cep telefonları
Mendiller
Tablet bilgisayarlar
Bardaklar
Bozuk paralar
Pet şişeler
Her aradığınız yeri kolaylıkla bulmanıza yardımcı olan iç aydınlatma sistemi
Kişisel elektronik eşyalarınızı şarj edebilmeniz için 12 V güç çıkışı

Tüm bunların daha fazlasını bu aracınızdaki müthiş bir tertip ve düzen içerisinde saklama imkanınız var.


Bisiklet Bile Taşıyor



Bir aile otomobilinin size bir yaşam alanı sunması gerekir. Opel Zafira’da birçok yaşam alanı mevcuttur. Ancak, arka tampona gizlenen bir aparat size bu aracın bisiklet taşımasına dahi imkan sağlar.

Bu aparatı kullanmak küçük bir çekmeceyi açmaya benzer. Aynı zamanda küçük bir adaptör yardımıyla bir tane değil, tam olarak 4 tane bisikleti taşıma imkanı sunar.

Başka Konforları da Var

Hava kalitesi ve bu havanın sürekli kontrolü Opel dünyasında önemli bir yere sahiptir. Bu anlamda hava karbon filtresinde geçer ve her iki yolcu de istediği seçimi yapabilir. Hem sürücü hem de yanında oturan yolcu 7-inç kontrol paneli ile istediği seçimi rahat bit şekilde yapabilir. Bu ekrana akıllı telefonunuz ile bağlanarak çağrı yapıp, müzik dinlemenin haricinde daha fazlalarını yapabilirsiniz. Bagaj kapısına monte edilen kamera ile geri manevralarınızı bu 7-inç ekrandan rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.



Opel Zarıfa Ne Kadar Güvenli?

Opel’in asla ödün vermediği özelliklerden biri de güvenliktir. Bu nedenle bu araçta aktif ve pasif güvenliğin her yönü ayarlanmıştır.

Çarpışma

Bu araç çarpında anında darbeleri emip dağıtan noktalara sahiptir. Bu özelliği ile sizin ve eşyalarınızın daha az zarar görmesi için tedbir alınmıştır.

Uzun Far

Bu araç, hem sizin hem de başkalarının daha kolay seyahat edebilmesini sağlamak için uzun farını kendisi ayarlıyor. Sahip olduğu sistem sayesinde karşıdan gelen veya önden giden aracın mesafesine göre huzmesini ayarlıyor.



Yakıt Tüketimi

Zarıfa, size yakıt seçenekleri sunar. Ancak bu seçeneğin yanı sıra sizlere Blueinjection teknolojisiyle donatılmış olan 1,6 CDTI dizel motorun yeniliklerini sunar. Bu anlamda araç 100 km’de 4,1 litrelik yakıt tüketimi yapar.

Araç, sahip olduğu “Start&stop Sistemi” sayesinde şehir içinde olağanüstü bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Araç ışıklarda veya farklı bir yerde beklerken vites, boştaysa duruyor. Debriyaj pedalına basıldığında tekrar çalışmaya başlıyor. Bu da şehir içinde özellikle de yoğun trafiğin olduğu yerlerde önemli derecede yakıt tasarrufu sağlıyor.

Güncel Fiyatı: 79.000 TL’den başlayan fiyatlarla

6) Citroen Grand C4 Picasso



2013 yılında İngiltere’de yılın Aile Arabası seçilen  iddaalı bir modelle karşınızdayız.



Koltukları 5 kişilik kullanıldığında 645 Litre bagaj hacmi sunan bu ürün, aile otomobili ifadesini her yönüyle karşılıyor.



90.000 TL gibi bir fiyatla satışa sunulan Picasso, şehir içinde 100 Km.’den 4,5 Litre dizel yakıt tüketiyor. Bugüne kadar takip ettiğimiz müşteri yorumlarında, memnuniyetsizlik oranının çok düşük olduğuna şahit olduk. Bir Aile otomobilinde olmazsa olmaz öncelikler olarak aranan, yüksek bagaj hacmi, düşük yakıt tüketimi ve çocuk güvenliği konularında tam puan alan Picasso, yüksek fiyatına rağmen Aile otomobili arayanların gözdesi durumunda.
Ayrıca citroen  c4 yedek parça fiyatları da oldukça ideal.

7) Ford Galaxy




En seçkin 7 koltuklu aile otomobillerinden biri huzurlarınızda…

Piyasada görebileceğiniz en estetik tasarıma sahip aile otomobillerinden bir tanesi olan Ford Galaxy, konfor ve rahatlığı, benzersiz iç hacmiyle beğeninize sunuyor. Tam katlanabilir 2. ve 3. sıra koltukları ile iç hacmi 2,325 Litreye kadar çıkabiliyor.



Ford Galaxy, klima sistemi olarak da ayrı bir konforu müşterilerine sunuyor. Hem sürücü koltuğu hem de yan koltuk için ayrı ayrı klima ayarı belirleyebilir, iki koltuğun bölge sıcaklıklarını 4 dereceye kadar farkla ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, ısıtmalı ön koltuklar ile uzun yolculuklarda sürüş konforunu arttırıyor.

Isıtmalı ön camlar ile, soğuk ve buzlu havalarda ön camda buz tutma tehlikesi ortadan kalkıyor. Böylece ailenin için güvenli bir sürüş sağlayabiliyorsunuz.



6 ileri ve çift kavramalı şanzıman ile seri vites geçişleri sayesinde dinamik bir sürüş sağlıyor.

Hız kontrol sistemi ile hızınızı kontrol altında tutarak daha güvenli bir sürüş sağlayabilirsiniz.

8) Dacia Lodgy



Uygun fiyatı ve şık tasarımıyla büyükler liginin en yenisi Dacia Lodgy huzurlarınızda…

48.250 TL’den başlayan fiyatlarıyla Dacia Lodgy, bir ailenin bir arabadan beklediği neredeyse tüm özellikleri uygun fiyat avantajıyla karşılıyor.



7 koltuklu bir model olan Lodgy, bu haliyle bile 207 Litre bagaj hacmi sunuyor. Eğer yükünüz fazla ise, 7 koltuklu düzenden kısa sürede 2 koltuklu düzene geçebilirsiniz. Bu şekilde koltukları öne yatırarak geçirdiğiniz yeni düzeninde bagaj hacmi 2,600 Litreye çıkıyor.

Ayrıca, alçak bagaj eşiği sebebiyle her türde hacme sahip eşyayı kolaylıkla yerleştirebiliyorsunuz.



Dacia Lodgy, bunların yanında araç içine akıllı bir biçimde dağıtılmış 30 Litrelik bir saklama alanına sahip.

Güvenlik

Sürücü ve ön yolcu hava yastığı, acil fren yardımlı ABS, ESP (elektronik denge programı), ASR (elektronik patinaj önleme sistemi), aynı zamanda arka park sensörü**, 2. sırada ISOFIX bağlantılı 3 koltuk.

Yakıt Tüketimi

Lodgy, karma parkurda yapılan testlerde 4,2/100 Km. performansına sahiptir.

Teknoloji



Direksiyondan kumandalı ve büyük ekranlı radyo sistemi, Cd ve Mp3 okuyucu, ön panelde usb giriş aygıtı standart donanım olarak sunuluyor.

Dacia Lodgy detaylı broşürüne buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İkinci el alırken dikkat nelere dikkat etmeli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AYNA MAHRUTİ - DOĞAN - KARTAL - ŞAHİN - 10/41

Hangi motor yağı seçmeliyiz? Motor Yağı Seçimi

ORİJİNAL TORPİDO TOFAŞ DOĞAN KARTAL ŞAHİN SLX GÖĞÜS ÜSTTEN AÇILAN