Dizel araca benzin konulursa ne olur, ne yapmak gerekir ?

DİZEL ARACA BENZİN KOYULURSA NE YAPMALI



Motorin, yağlayıcı özelliğinden dolayı yakıt sistemi elemanları ve özellikle yüksek basınç pompasında hayati önem taşımaktadır. Bir dizel araca, bir hata sonucu motorin yerine benzin konulduğunda ve motor çalıştırıldığında, özellikle yüksek basınç pompası içerisinde önemli aşınmalar meydana gelmekte ve aşınma sonucu oluşan metal partiküller hızla bütün sisteme dağılmaktadır.

 Bu şartlar altında motoru çalıştırılan bir aracın yakıt sisteminde ise kaçınılmaz olarak, kalıcı deformasyonlar oluşmaktadır...
Böyle bir durumda motorin yerine benzin konulan ve motoru çalıştırılan dizel araçların yakıt sistemlerinin tamamen ( Yakıt deposu, hortumlar , yüksek basınç pompası, enjektörler , borular v.b. )değişimi gerekmektedir.

Bu parçaların kesinlikle, temizleme yoluyla yakıt deposu da dâhil kullanılmaması gerekmektedir. Sebebini ise şu şekilde açıklanabilir. Sistemi oluşturan herhangi bir parçanın değişmemesi, yakıt hattında kalan metal parçacıklarının yeniden pompa ve enjektörlere gelerek aşındırma etkisini yinelemesine ve benzer problemlerin tekrarlanmasına ki şüphesiz sizin ve servisin üzülmesine sebep olacaktır.ALINTIR

Sonuç olarak dizel araca benzin koyarsanız yapmanız gerekenler ; 

Yakıt deposuna benzin yerine motorin konulduysa yakıt deposunun temizlenmesi yeterlidir. Motor çalıştırılmış ise yakıt sistemi komple depo dâhil değiştirilmesi gerekmektedir.

FİAT, PEUGEOT, TOFAŞ, CİTRÖEN, RENAULT MARKA ARAÇLARINIZIN TÜM YEDEK PARÇALARINI SİTEMİZDEN ONLİNE OLARAK YA DA TELEFON İLE SİPARİŞ VEREREK SATIN ALABİLİRSİNİZ.

TAŞDEMİRLER OTO YEDEK PARÇA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AYNA MAHRUTİ - DOĞAN - KARTAL - ŞAHİN - 10/41

Hangi motor yağı seçmeliyiz? Motor Yağı Seçimi

ORİJİNAL TORPİDO TOFAŞ DOĞAN KARTAL ŞAHİN SLX GÖĞÜS ÜSTTEN AÇILAN